Τρίτη, 3 Ιουλίου 2012

πάρε το ποτήριον τούτο και περιπάτει

Κύριε πρόεδρε, το πράμα έχει ως έτσι:

Ήμανε στο χωριό μου, γιατί αφού είν' καλοκαίρι, είπαμε με τη Γιώτα μου να πάμε να δούμε τη μάνα της, να δούνε και λίγο πράσινο τα παιδιά να ξεσκάσουν. Η μάνα της, βέβαια, έχει πεθάνει ο σχωρεμένος ο άντρας της, και ένα αρχίδι δεν έχει στο σπίτι να της κάνει τις δουλειές. Με το που πάτησα, το λοιπόν, μου έδωσε ένα κλαδευτήριο στο χέρι και μέτρεχε πέρα δώθε να κλαδεύω. Μετά μέβαλε να ποτίσω με το ποτιστήριο. Μετά μούδειξε ένα σκαλιστήριο και με έβαλε να σκάβω. Δεν πρόλαβα να κάτσω τον κώ- ε, σχωράτε με! Δεν πρόλαβα να κάτσω λίγο να παίξω λίγο Angry Birds στο αηφόν, κάποιος φώναξε "Ώρα για πατητήριο!" και έγινε χαμός, πήγαμε όλοι μαζί στο κτήμα να πατήσουμε σταφύλια. Ε και που λέτε, πατήσαμε, γίναμε σκα- εννοώ μούστεμα από μούσκο, και γυρίσαμε. Μετά είπαμε να πιούμε καμιά μπίρα, αλλά είχαμε ξεχάσει το ανοιχτήριο, και έκοψα το χέρι μου να την ανοίξω.

Γύρισα εγώ στην Αθήνα, που λέτε, και καθήμανε στη βεράντα μου μια μέρα, κι ήρθε λέει ένας δικαστηριακός επιμελητής, και μου έδωσε ένα χαρτί. Τιναφτό, του λέω, ειδοποιητήριο μου λέει. Και τι να το κάνω 'γω το ειδοποιητήρι, του λέω. Μου λέει, ειδοποιηθήκατε, διαβάστε.

Κι έλεγε το χαρτί, τα σταφύλια λέει που πατήσαμε, δεν ήταν όλα δικά μας, κλέψαμε κι από του γείτονα λέει. Κι εγώ που να το ξέρω χριστιανέ μου, λέω; Μου λέει, αυτά να τα πείτε στο δικαστή, εγώ ένας υπάλληλος είμαι. Και του είπα θα έρθω στο δικαστήρι να σας τα πω, κύριε δικαστή, και τι μου λέει. Δικαστήριο, κύριε. Ε και ήρθα και σας ταπα χαρτί και καλαμάριο, κύριε δικαστή!

Αμ, κατελάβατε; Ο καψερός, επειδής τον διόρθωσε ο... δικαστηριακός επιμελητής (βρε τον δικαστικό επιμελητή τι του έμελλε να πάθει στο στόμα του άξεστου!), πήγε στο δικαστήριο και τα διόρθωσε όλα!!! Το τι πατητήριο, ανοιχτήριο, ποτιστήριο, ποτήριο, κλαδευτήριο ακούστηκε εκείνη τη μέρα, δε λέγεται! Με τόση φόρα που πήρε, ο κουτεντές, σε λίγο θα έλεγε και εργαστήριο, και γυμναστήριο, και αποχωρητήριο! Βρε μπα σε καλό μας τι πάθαμε.

Άλλα τα ελληνικά της αλεπούς, κι άλλα της γλαύκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: